Papa Benedict si religia un atac la libertatea si educatia omenirii

Cu ocazia, anului nou, Papa a trimis un comunicat tuturor ambasadorilor de la Vatican despre educatia sexuala, care in opinia lui “reprezinta un atac la libertatea religioasa”.

“Nu pot sa raman tacut la un alt atac asupra libertatii religioase a familiilor, care in anumite tari din Europa sunt obligate sa participle la cursuri de educatie sexuala si civica,, Papa Benedict

Conform lui, orele  de educatie sexuala prin care oamenii invata sa foloseasca o metoda anticonceptionala pentru a evita o sarcina nedorita care de multe ori are ca urmare avortul sau transmiterea unor boli cu transmitere sexuala :”prezinta un concept neutru despre persoana si viata, dar in fapt aceasta educatie este opusa credintei crestine si  adevarului,, Papa Benedict

Si jurnalistul, Edy Branton, cel care a publicat stirea, nu a ramas indiferent la afirmatiile Papei care incerca sa limiteze drepturile si libertatile omului:

,,Sa vorbesti despre religie si adevar,realitate in acelasi context este un pic hilar. Doctrinele si Dogmele Bisericii Catolice sunt orice dar nu rezonabile. Si bine ar fi fost daca Papa-si tinea gura inchisa pe acest subiect.

Definitia sa  despre libertatea religioasa a familiilor inseamna ca religia niciodata sa nu accepte idei sau practici ce nu-i sunt pe plac, nici macar cele impuse de guvern. Si se ajunge la un nonsens. Daca membrii familiilor religioase merg la scoli publice inevitabil vor invata multe lucruri de la stiinta la sex. Cunostinte care religia nu le recunoaste sau fata de care are obiectii, si asta si pentru ca majoritatea religiilor cred in lucruri   care nu se pot oricum demonstra.

Este chiar greu sa-l crezi pe acest Papa cand vorbeste despre libertatea, in special ca le-a cerut guvernelor sa pedepseasca orice discurs care ofenseaza religia. Nu cred ca are nici un indiciu despre ce inseamna libertatea,, Edy Brayton


Suntem obisnuiti cu manifestarile si ideile inapoiate raspandite si de conducatorii Bisericii Ortodoxe in societate, mai ales in legatura cu viata si libertatea sexuala a indivizilor. Astfel acest lucru nu ne mira ci ne ingrijoreaza, mai ales ca acestea incalca grav drepturile si libertatile oamenilor. Aceste idei si principii inapoiate religioase mentin omul inapoiat, iar lipsa unei educatii sexuale are urmari grave mai ales asupra tinerilor.

Traim intr-o societate unde educatia sexuala lipseste cu desavarsire avand ca efect numarul mare de avorturi, nou nascuti abandonati si lipsa informarii si utilizarii metodelor anticonceptionale pentru prevenirea sarcinilor nedorite sau a unor boli cu transmitere sexuala in randul indivizilor, mai ales al tinerilor. Biserica nu are dreptul sa intervina sau sa interzica educatia sexuala a cetatenilor, nu are dreptul sa interzica activitatea sexuala a omului si utilizarea metodelor anticonceptionale. In scoli trebuie sa existe ore obligatorii de educatie sexuala, unde tinerii trebuie sa invete sa utilizeze metodele anticonceptionale pentru a evita sarcinile nedorite care duc la avorturi. Omul a intetinut si intretine relatii sexuale pentru placere si o viata sanatoa. Omul are nevoie de o viata sexuala sanatoasa, iar nasterea mai multor copii cauzeaza sanatatii femeii. Stiinta a dovedit beneficiile biologice pe care sexul le aduce in viata indivizilor, fiind in egala masura pentru femei si pentru barbati, iar acestea nu pot fi trecute cu vederea sau subestimate de nimeni.

Sexul nu este o gluma sau o activitate pe care o minoritate religioasa are dreptul sa o combata prin tot felul de cai incercand sa influenteze orice individ. Una dintre cele mai mari aberatii religioase si incercari de a mentine chiar si in secolul 21 a traditiilor inapoiate religioase, este aceea ca indivizii au dreptul de a avea relatii sexuale numai dupa casatorie, numai cu nevasta si numai cu scopul de a procrea. In conceptia bisericii a-ti satisface nevoile sexuale inaintea casatoriei, cu persoane diferite sau mai multe in acelasi timp este un pacat. Ori stiinta ne-a dovedit ca fiinta umane are nevoie de o viata sexuala activa.Aceasta activitate este necesara incepand cu varsta de 18 ani, cand fiecare individ are capacitatea de a discerne si constientiza, iar casatoria la o astfel de varsta dauneaza individului. Este dreptul fiecaruia sa-si satisfaca nevoile sexuale cu cine doreste si cu cate persoane doreste, avand ca scop placerea, distractia, necesitatea cat si inmultirea.. Nimeni nu are dreptul sa interzica sau sa nege acest drept vreunui individ.

Sexul este o necesitate a fiintei umane,iar omul are nevoie de o viata sexuala activa, la fel cum se intampla cu mancarea, somnul, etc, instinctele sexuale influentand seminificativ activitatea umana. Pentru a avea o viata sexuala activa, placuta si sanatoasa trebuie ca fiecare individ sa fie bine informat in toate aspectele pe care aceasta le presupune, contraceptie, probleme specifice fiecarui sex, tehnici pentru imbunatatirea vietii sexuale etc, prin educatie sexuala cu care biserica nu este de acord.

Chiar daca biserica si Papa vor sa tina omul pe loc la stadiul de animal care intretine relatii sexuale numai pentru inmultire, omul a evoluat si tocmai de aceea cu ajutorul stiintei a inventat metode anticonceptionale, pentru a avea o viata sexuala sanatoasa, sa-si programeze atunci cand doreste un copil, fara sa faca zeci la nimereala spunand ca “sunt de la Dumnezeu”, iar educatia sexuala ajuta la cunoasterea acestora, la responsabilitate si sanatate.

Multi se mira de numarul mare de avorturi din ziua de azi si dau vina pe femeile care fac avort  nu pe cine este vinovat intr-adevar pentru acestea. Vina apartine atat preotilor care duc o propaganda mincinoasa, antistiintifica prin toate mijloacele, impotriva metodelor anticoncetionale, impotriva cabinetelor de planing familial, cat si statului care nu ia nici o masura, mai grav nu se implica in educatia sexuala a indivizilor prin programe informative si ore obligatorii la scoala.

Pentru ore de educatie sexuala  obligatorii de la clasa a VIII a pana in ultimul an de liceu!.

Statul trebuie sa se implice si sa promoveze educatia sexuala atat in scoli cat si in societate prin programe informative, emisiuni radio,tv si publicatii!

Dreptul la libertatea sexuala a fiecarui reprezinta un drept al omului pe care nimeni nu are dreptul sa-l incalce !

Pentru separarea imediata a bisericii de stat si scoala! Pentru neamestecul bisericii in viata indivizilor!


Anunțuri

Nationalismul este o boala infantila. Este pojarul umanitatii.

Albert Einstein

Legaturi


%d blogeri au apreciat asta: