Pozitie fata de activitatile ProVita contra drepturilor reproductive

Luăm poziție față de activitățile asociației ProVita împotriva drepturilor reproductive și
libertăților individuale ale femeilor. În data de 26 martie 2011, asociația ProVita  organizeaza “Marșul pentru Viață” simultan în orașele București, Timișoara și Satu Mare cu scopul de a solicita “în mod special abolirea întregii legislații care permite avortul” (potrivit manifestului marșului postat pe site-ul organizației: www.provitabucuresti.ro.
Marșul se înscrie într-o serie de acțiuni ale organizației menite să limiteze drepturile reproductive din Romania.

Una dintre aceste actiuni este campania Vreau să aflu!, organizată în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului București, precum și cu alte unități școlare. Prin această campanie de informare și educare destinată elevilor în școli și licee, ProVita folosește valorile fundamentalist creștine pentru a-și justifica și a-și promova în fața unei audiențe captive si impresionabile de adolescenți atitudinea explicită anti-avort și anti-concepție.

Considerăm că o organizație care susține că orice formă de contracepție este abortivă îngrădește accesul la o educație sexuală adecvată a tinerelor și tinerilor din școli. Mai mult decât atât, ProVita intenționează să monteze în zonele centrale din București pentru o perioadă pilot de o lună panouri de reclamă cu mesaje implicit anti-avort (un exemplu de panou poate fi vizualizat la www.provitabucuresti.ro.

Eforturile acestei organizații de criminalizare a avortului, de dezinformare în ceea ce
privește educația sexuală/contraceptivă, de promovare a valorilor conservatoare creștine, de încălcare a drepturilor fundamentale ale femeilor și ale comunității LGBT se desfășoară sistematic, iar unele au suportul unor instituții publice.

În acest scop, solicităm încetarea oricărui fel de parteneriat între Provita și instituțiile de stat. Într-o țară în care avortul este legal și care are o istorie pro-natalistă dezastruoasă, noi considerăm necesară luarea unor măsuri față de activitățile anti-avort ale organizației Provita.

Asociatia Făt-Frumos-si-Când-Vreau-Eu este un grup informal ce reunește persoane din
diverse sfere de activism social și care împărtășesc interesul pentru dreptate   reproductivă. Grupul a fost înființat în urma unor întalniri recente și definitivat în contextul spațiului de lucru ocupat la fostul sediu CNDB (Centrul Naţional al Dansului Bucureşti).

http://militiaspirituala.ro/cuvantul-militiei/fat-frumos-si-cand-vreau-eu/

Anunțuri

Nationalismul este o boala infantila. Este pojarul umanitatii.

Albert Einstein

Legaturi


%d blogeri au apreciat asta: