Dreptul femeii de a decide – dreptul la avort si contraceptie

Printr-o educatie sexuala serioasa in scoli, a planificarii familiale, accesul usor la contraceptive (promovarea lor prin reclame si educatie sexuala), adica pilulele contraceptive, inelul vaginal, diafragma, plasturele contraceptiv, contraceptivele injectabile si metodele de bariera, ocazionale ca prezervativul,  rata avortului ar scade semnificativ.

Prin avort intelegem metoda medicala stiintifica cu ajutorul careia se poate intrerupe o sarcina.  Prin aceasta metoda, medicul elimina celulele din cavitatea uterina a femeii, care mai tarziu, ar forma fatul. Aceatsa procedura nu duce la moartea nici unui copil si nici nu pune in pericol viata si sanatatea femeii, deoarece avortul se face intr-o perioada de maximum 3 luni de cand femeia a ramas insarcinata, inainte ca fatul sa se formeze, iar interventia dupa aceasta perioada ar pune viata femeii in pericol. Pana la formarea fatului nu exista nici o “bataie a inimii sau respiratie”.Avortul se face in cazul in care o femeie nu-si doreste acea sarcina sau din cauza unor complicatii sau boli ale femeii care ar pune in pericol viata mamei sau ar duce la nasterea unui copil cu grave probleme.Viata unui copil incepe atunci cand acesta este nascut, cand respira aer, cand ajunge intre oameni.Aceasta interventie nu incalca dreptul sau libertatile fundamentale a femeii, din contra respecta si da dreptul femeii de a decide asupra propriului corp.

Datorita stiintei exista multe metode de contraceptie, pe langa aceasta exista informatie, iar avortul ar trebui sa preocupe foarte putine femei, acelea care sunt nevoite sa-l faca datorita unor probleme de sanatate sau complicatii.Marea problema la noi in tara este ca in scoli nu exista ore de educatie sexuala, iar tinerii isi incep viata sexuala in mare parte la 14-15  ani, acestia nestiind macar cum functioneaza aparatul reproducator. In unele scoli “oficial” se spune ca se face educatie sexuala, dar de ochii lumii. In aceste scoli, predau la orele de educatie sexuala oameni care nu au nici o treaba cu viata sexuala si nici o specializare in acest domeniu. La aceste ore predau dirigintii, majoritatea personae trecute de 40 de ani cu idei preconcepute si mentalitati invechite de natura religioasa care invata elevii cum sa aiba grija de un copil si mai nou preotii (profesorii de religie) care s-au “infiltrat” in aceste domenii incercand sa raspandeasca conceptiile religioase cu privire la viata sexuala, adica de a manipula tinerele sa faca cat mai multi copii si sa  fuga de orice metoda contraceptiva, care spun ei “nu este sigura si are urmari grave asupra sanatatii”.Acest lucru este destul de grav deoarece urmarile se vad in ziua de astazi printre noi: copii abandonati, omorati, nasteri nedorite si numarul extraordinar de mare de avorturi. Un tanar care ar invata cum functioneaza aparatul reproducator, despre metodele de contraceptive moderne, despre contraceptia de urgenta si cum actioneaza acestea si nu despre “efectele negative” ale acestora inventate de oameni care nu au habar si care se opun progresului si stiintei si care incearca sa manipuleze, altfel ar fi stat lucrurile si s-ar fi vazut clar un numar scazut de avorturi, sarcini nedorite si mai putini copii abandonati.

Interzicerea avortului nu este o solutie. Interzicerea avortului are urmari grave asupra vietii si sanatatii femeilor si incalca drepturi si libertati. Cunoastem acest lucru din trecut. Prin interzicerea avortului si pedepsirea femeilor, nu se va putea eradica sau pune capat avortului. Cum s-a intamplat si in trecut, inainte de 1990 singurul rezultat ar fi pericolul la care ar fi supuse mult mai multe femei, practicand acasa sau in locuri ascunse avortul ilegal cu diverse mijloace care ar duce la moartea acestora. Interzicerea avortului si pedepsirea femeii ar face mai mult rau decat bine,femeile fiind nevoite sa apeleze la metode ascunse, care le-ar pune in pericol viata si sanatatea. Interzicerea avortului era un abuz nemaiîntalnit în itrecut si inca mai este si in secolul 21, si este imposibil de acceptat pentru o persoana care doreste sa traiasca libera. Dreptul de a decide asupra propriului corp face parte din drepturile fundamentale ale omului, drepturi ce stau la baza organizarii oricarei societati democratice, iar orice interzicere sau reprimare a acestui drept inseamna incalcarea acestor drepturi, a libertatilor persoanei, a democratiei..

Cei mai aprigi adversari ai libertatii femeii si libertatii de a decide sunt religiosii, conducatorii bisericii, preoti, diferiti indivizi sustinatori ai unor religii, sau organizatii religioase “pro-life” . Acestea incearca prin orice fel de metoda si mijloace sa manipuleze si sa infuenteze decizia femeilor, sa reprime dreptul de a decide al femeii asupra propriului corp cat si a vietii, de cele mai multe ori prin prezentarea unor informatii false cu scopul de a dezinforma si incuraja un comportament iresponsabil care ar putea pune in pericol viata femeii. Mai mult decat atat acestia chiar incearca sa intervina in treburile statului, in societate incercand sa modifice sa schimbe legi care ar duce la incalcarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale femeii, democratia, datorita credintelor si ideilor primitive in care ei cred prin impunerea lor la nivelul societatii. Aceste incercari si manevre nu au baze stiintifice, ci argumente ilogice, idei superstitioase, incercand sa-si indeplineasca principiile religioase referitoare la viata. Pe langa principiile de “viata” viata mai au si altele cum ar fi  nationalismul, prin nasterea cat mai multor copii ei cred in inmultirea natiunii si superioritatea ei in fata altor natiuni. Alt scop ar fi ca femeile sunt obligate sa nastca si sa suporte durerile nasterii, spun ei ca femeia “ar fi pedepsita de Dumnezeu”cu aceste dureri, opunandu-se chiar si nasterilor mai usoare prin cezariana.

Orice femeie trebuie sa fie constienta ca in ceea ce priveste alegerea metodelor contraceptive sau a avortului, acestea sunt dreptul ei,  decizia ei personala, dreptul garantat al ei nu a oamenilor din jur sau a unor institutii sau organizatii extremist religioase, deoarece aceasta decizie o afecteaza in mod direct. Orice femeie trebuie sa aiba dreptul, inainte de toate la o informare corecta pe baze stiintifice, garantarea si accesul la educatie sexuala inca din scoala, dreptul la planificarea familiala, dreptul la mijloacele contraceptive si mai apoi dreptul de a decide asupra propriului corp, dreptul la avort. Nimeni au are dreptul sa interzica,  sa intervina sau sa limiteze libertatie si drepturile femeii. Un stat democrat, progresist trebuie sa garanteze si sa respecte aceste drepturi tuturor femeililor fara discrmiminare, trebuie sa garanteze dreptul la o educatie sexuala inca din scoala cat si la oricare nivel al societatii, sa garanteze dreptul la avort, si sa respecte acest drept si decizie care ii apartine femeii, sa combata toate elementele si ideile care incearca sa reprime aceste libertati si drepturi. Altfel orice incalcare din partea statului, a negarii combaterii sau interzicere duce la incalcarea dreptrurilor si libertatilor femeii, avand ca urmare incalcarea principiilor democratiei, a drepturilor si libertatilor omului.Datoria oricarei femei e sa lupte pentru drepturile ei sa respinga orice idée si conceptie religioasa, inapoiata invechita, sa imbratiseze lucrurile noi, moderne, pentru binele ei, pentru o viata libera si fericita, pentru inlaturarea lucrurilor vechi din trecut care i-au facut numai rau si au inrobit-o.

Anunțuri

Nationalismul este o boala infantila. Este pojarul umanitatii.

Albert Einstein

Legaturi


%d blogeri au apreciat asta: