Despre avort si urmarile interzicerii avortului – documentar Decreteii

Daca dam un search pe internet la cuvantul avort vom descoperi sute de pagini cu siteuri anti avort, pro life, religioase, despre viata, care ne prezinta niste filme si fotografii falsificate de acum 30 de ani cu niste avorturi facute cu mult dupa termenul normal ( cam la 6 luni) din cauza unor complicatii, folosite pentru a manipula si speria cititorii.

Cine sta de fapt in spatele acestor siteuri?

Ei bine grupuri de indivizi cu idei retrograde, organizatii legionare ( fasciste,nationaliste, extremiste), slujitori ai Bisericii Ortodoxe Romane cat si tineri frustrati, studenti la teologie. Daca observam ca pe aceste siteuri sunt influente religioase, vom realiza imediat ca nu trebuie sa le privim cu incredere deoarece ele sunt nestiintifice, bazate pe superstiti principii si idei retrograde, primitive, religioase prin care ei nu vor decat sa limiteze drepturile si libertatile femeii si sa faca pe oricine sa urmeze principiile lor religioase, inapoiate despre nastere si inmultirea natiunii.

Pe langa acestea o groaza de tinere dezorientate care isi incep viata sexuala, fara o educatie sexuala, sau care cauta informatii stiintifice despre avort, ajungand pe astfel de siteuri, citind minciunile despre efectele negative ale contraceptivelor si falsurile despre avort, speriate, fug de orice fel de metoda contraceptiva, nu se duc la un cabinet de planning familial, si duc o viata sexuala ca acum 100 de ani, in scurt timp pricopsindu-se cu o sarcina nedorita si inmultindu-se precum animalele.

Din aceasta cauza ele refuza si contraceptia sau contraceptia de urgenta si avortul, ca ultime solutii, metode foarte simple care nu cauzeaza complicatii si cu ajutorul carora ar fi prevenit sau le-ar fi scapat imediat de acea povara. Astfel ele ajung sa nasca copii nedoriti la varste fragede. De cele mai multe ori acestea nasc copii cu malformatii, tulburari de comportament sau afectiuni grave. Multe dintre ele nu mai ajung sa nasca deoarece mor din cauza ca la o astfel de varsta organismul nedezvoltat nu face fata sarcinii. Altele raman marcate pe viata sau in alte cazuri copiii se nasc cu probleme pe viata. Pe langa toate aceste riscuri care le are o sarcina la o varsta tanara, trebuie sa ne gandim ca majoritatea femeilor nici nu au banii necesari sa se prezinte la un medic pentru a face controalele necesare in timpul sarcinii sau ale copilului dupa nastere.

Dreptul femeii de a decide, dreptul la avort si contraceptive au fost pe primele locuri in drepturile cerute de femei in luptele  din intreaga lume, de-a lungul timpului, pentru emancipare si libertati.

Interzicerea avortului, in primul rand reprezinta o incalcare grava a drepturilor femeii si in al doilea rand  ar pune viata femeilor in pericol. Exista si o dovada de cativa zeci de ani, inainte de 1989 cand avortul a fost interzis. Nu s-a rezolvat nimic. Avortul s-a practicat in continuare, dar ilegal, in cada, in spatele casei, sau pe masa din bucatarie. Acesta a dus la moartea a sute de mii de femei. Ce s-ar intampla astazi daca avortul ar fi interzis? Mai rau.

Consideram ca interzicerea avortului a fost una dintre cele mai mari greseli savarsite vreodata de Nicolae Ceausescu. Prin aceasta lege el a semnat si condamnat la moarte fara sa-si dea seama, toate femeile care si-au pierdut viata practicand un avort illegal acasa cu mijloace improvizate si pe langa acestea a condamnat la suferitna alte sute de mii care au supravietuit dar au trecut prin dureri si suferinte crunte. Prin astfel de legi, interzicerea avortului, limitarea contraceptiei s-a incalcat grav drepturile si libertatile femeilor, libertatea sexuala, femeile fiind fortate sa devina masinarii de nascut copii pentru patrie, exact principiul supreme al celor ce astazi lupta impotriva avortului si libertatii sexuale.

Dar sa vedem ce a inemnat interzicerea avortului in Romania si urmarile acestei decizii asupra femeilor. Dupa ce vizionati acest documentar ganditi-va cine sunt cei care ies pe strazi la marsul pentru viata, asociatiile si grupurile religioase anti avort, pro life, cine sunt cei care se opun avortului si care au umplut internetul cu astfel de siteuri. Ganditi-va care ar fi urmarile daca avortul ar fi iar interzis conform dorintei lor. Avortul este un drept al femeii iar femeia trebuie sa decida cand doreste un copil, daca doreste sau nu, sa aiba dreptul nelimitat la mijloace contraceptive moderne, sa fie libera din punct de vedere sexual etc.

Decreteii

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

Anunțuri

Nationalismul este o boala infantila. Este pojarul umanitatii.

Albert Einstein

Legaturi


%d blogeri au apreciat asta: