Averea Bisericii

–––––––––––––––––––-

Ce-i aia normal?

Ce-i aia anormal? / Was ist schon normal? este primul film gay realizat de elevii unei scoli germane pentru un concurs de film cu tema gay/lesbiene. Acest concurs a beneficiat, prima oara, de spijin privat. Fiul gay al sponsorului s-a sinucis din cauza unor probleme psihice cauzate de tratamentul primit in scoala. Din acest motiv, elevii impreuna cu profesorii au realizat un film de scurt metraj in care prezinta o poveste amuzanta de coming out intr-o scoala de la periferie.

Aici puteti urmari filmul.

––––––––––––––––––––

THINK

––––––––––––––––––––

DREPTURILE FEMEII 1911 – 2011

–––––––––––––

HOUSE OF NUMBERS: ANATOMY OF AN EPIDEMIC (2009)


What is HIV? What is AIDS? What is being done to cure it? These questions sent Canadian filmmaker Brent Leung on a worldwide journey, from the highest echelons of the medical research establishment to the slums of South Africa, where death and disease are the order of the day. In this up-to-the-minute documentary, he observes that although AIDS has been front-page news for over 28 years, it is barely understood. Despite the great effort, time, and money spent, no cure is in sight. Born in 1980 (on the cusp of the epidemic), Leung reveals a research establishment in disarray, and health policy gone tragically off course. Gaining access to a remarkable array of the most prominent and influential figures in the field – among them the co-discoverers of HIV, presidential advisors, Nobel laureates, and the Executive Director of UNAIDS, as well as survivors and activists – his restrained approach yields surprising revelations and stunning contradictions. The HIV/AIDS story is being rewritten, and this is the first film to present the uncensored POVs of virtually all the major players – in their own settings, in their own words. It rocks the foundation upon which all conventional wisdom regarding HIV/AIDS is based. If, as South African health advocate Pephsile Maseko remarks, „this is the beginning of a war…a war to reclaim our health,” then House of Numbers could well be the opening salvo in the battle to bring sanity and clarity to an epidemic clearly gone awry.

O lume fara HIV/SIDA poate fi mai aproape decat crezi..

Mai multe despre acest documentar exceptional aflati accesand linkul de mai jos

http://www.houseofnumbers.com/site/

–––––––––––––––––––––

KINSEY – Let’s talk about sex (2004)

Bill Condon, castigator al Premiului Academiei (pentru GODS AND MONSTERS), pune sub microscop viata lui Alfred Kinsey, omul care a ajuns sa descopere cele mai bine pazite secrete ale natiunii. Ceea ce pentru Kinsey este la inceput un simplu proiect stiintific, sfarseste prin a se transforma intr-o adevarata epopee, de maxim interes personal, o calatorie neasteptata in misterele comportamentului uman.

Liam Neeson interpreteaza rolul lui Kinsey, care in 1948 a transformat intr-un mod ireversibil cultura americana datorita cartii sale, Sexual Behavior in the Human Male. Intervievand mii de persoane in legatura cu cele mai intime aspecte ale vietii lor, Kinsey a indepartat aura de mister si rusine care invaluia majoritatea practicilor sexuale. Lucrarea sa a fost cauza uneia dintre cele mai animate controverse culturale din secolul trecut – o dezbatere ale carei ecouri mai pot fi intalnite si in zilele noastre.

*Acest film  prezentata situatia din secolul trecut care, din pacate,  este identica cu cea din Romania de astazi.

Il puteti descarca cu torrent.

––––––––––––––––––––––

ROMANIA SI RELIGIA

You can’t trust science!

Noah’s ark

The story of Suzie

–––––––––––––––––––––––

Film: LAND AND FREEDOM

Land and Freedom (Tierra y Libertad ) 1995 este un film regizat de Ken Loach şi scris de Jim Allen . Filmul prezinta povestea lui David Carr, un şomer membru al Partidului Comunist al Marii Britanii , care decide să lupte pentru republicani în Războiul Civil Spaniol , si interventia stalinistilor in Razboiul Civil din Spania, care omoara comunisti adevarati si dezbina fortele revolutionare. Filmul a câştigat FIPRESCI Premiul International al Criticii şi Premiul Juriului Ecumenic la Festivalul de Film de la Cannes 1995 .

David Carr a murit la o vârstă inaintata iar apoi nepoata lui descoperă in camera lui scrisori, ziare şi alte documente vechi: ceea ce vedem în film este exact cum a trăit.

Carr, un şomer şi membru al Partidului Comunist, paraseste Liverpool şi pleaca în Spania pentru a se alatura  BrigăzilorInternaţionale . El traversează granita catalană şi din coincidenţă sfârşeşte înrolat într-o militie POUM condusa de de Lawrence, pe frontul din Aragon . Aici, la fel ca în toate miliţiile POUM, bărbaţi şi femei – cum ar fi Maite tanara si entuziasta – lupta împreună. In urmatoarele saptamani si luni el devine prieten cu alţi voluntari străini, cum ar fi French Bernard, mai apoi se indragosteste de Blanca, un membru al POUM, care este si ideologul grupului său. După ce a fost rănit şi a facut recuperarea într-un spital din Barcelona , el se alătură în cele din urmă – în conformitate cu planul său original fara sa tina cont de parerea lui Blanca – guvernului sprijinit de Brigăzile Internaţionale, unde descopera propaganda si represiunea împotriva membrilor POUM şi a anarhiştilor. Imediat  se întoarce la vechea lui grupare dar la scurt timp o masina cu stalinisti vine sa le ceara sa se predea si sa-i aresteze spunandu-le ca POUM a fost scos in afara legii acuzandui de colaborare cu fascistii. Ei au refuzat si au incercat sa se opuna dar într-un conflict scurt Blanca este impuscata de stalinisti. După înmormântare el se intoarce in Marea Britanie cu un batic rosu rosu plin cu pământ spaniol.

În cele din urmă filmul revine la prezent, şi vedem inmormantarea lui Carr, în care nepoata sa aruncă pământul spaniol în mormântul său si citind poemul “The day is coming” de William Morris, incheind ceremonia salutand cu pumnul ridicat, in onorarea convingerilor sale.

Filmul poate fi descarcat cu Torrent sau il puteti urmari online:

http://video.google.com/videoplay?docid=-5904180592045722602#

–––––––––––––––––––––––––-

Documentar: RICHARD DAWKINS – THE GOD DELUSION

Este un documentar scris si prezentat de Richard Dawkins, in care incearca sa arate tuturor ca fara religie sau credinta in Dumnezeu, umanitatea ar fi mult mai buna si evoluata.

In prima parte (The God delusion) , Dawkins cerceteaza credintele nedovedite. El deschide programul descriind ” …ar fi criminali, ce ar vrea sa ne omoare, pe mine si pe tine si pe ei insisi, deoarece sunt motivati de ceea ce ei cred ca fiind cel mai mare ideal”. Dawkins argumenteaza ca procesul de non-gandire numit credinta, nu este o modalitate de intelegere a lumii, ci se afla intr-o opozitie fundamentala cu stiinta moderna si cu metoda stiintifica, fiind foarte periculoasa si creaza dezbinare.

In partea a doua (The virus of faith), op,  cadrul moral al religiilor este deformat si argumenteaza impotriva indoctrinarii religioase a copiilor.

Documentarul poate fi vizionat fara subtitrare, in lb. engleza pe canalul neoficial de pe „Youtube” dawkinschannel sau poate fi descarcat cu Torrent.

––––––––––––––

Documentar: RELIGULOUS

„Religulous” este un documentar exceptional, cu bucati de umor, al carui titlu este o combinatie satirica intre cuvintele „religion(religie)” si „ridiculous(ridicol)” care prezinta dovezi extraordinare despre inexistenta lui Dumnezeu si a nici unei forte supranaturale, cat de irationali si inapoiati sunt cei care cred in aceste forte,religiosii, si cum sunt prostiti mii de oameni cu niste povesti dintr-o carte precum Biblia. Bill Maher, intervieveaza in timpul unor calatorii catre anumite destinatii religioase, credinciosi ce apartin majoritatii religiilor, cultelor, sectelor etc. si arata cum cred sute si mii de oameni in ceva ce a adus numai rau omenirii, fara a avea sau a da vreo dovada reala in privinta credintelor pe care le impartasesc.

Documentarul poate fi urmarit aici in lb. engleza:

sau il puteti descarcat cu torrent .

–––––––––––

Documentar: RICHARD DAWKINS – THE GENIUS OF CHARLES DARWIN

Este un documentar format din trei parti, scris si prezentat de biologul evolutionist Richard Dawkins.

In prima parte ( Life, Darwin & Everything), Richard Dawkins explica mecanismele de baza ale selectiei naturale, si explica modul in care Charles Darwin a dezvoltat aceasta teorie.

In a doua parte (The fifth ape), Dawkins se ocupa cu ramificatiile filosofice si sociale ale teoriei evolutiei

In a treia parte si ultima (God strikes back), Dawkins explica de ce teoria lui Darwin este una dintre cele mai controvesate idei din istorie.

Documentarul poate fi vizionat si pe canalul neoficial de pe Youtube dawkinschannel sau il puteti descarca cu Torrent.

–––––––––

FRANTA – MAI 1968

Un scurt documentar, din 4 parti despre luptele studentilor si ale muncitorilor ce au avut loc in  Franta, in luna mai, 1968.


Nationalismul este o boala infantila. Este pojarul umanitatii.

Albert Einstein

Legaturi


%d blogeri au apreciat asta: